Diyafram Duvar Video Ve Bilgileri
Diyafram duvar yapımı, saha etrafını derin temel şeklinde yapılamsını sağladığı gibi, baret kazık denilen şekiliyle yapıldığında ise, temel kazıkları gibi bir fonksiyona sahip olmayı sağlar. link alanı olarak kullanılacak.
baret kazık, inşaat temelinde sağlam zemin oluşturmak için kullanılan bir yöntemdir.
Diyafram Duvar Adana
Baret Kazık / AFYON
Diyafram Duvar Karasu / Adapazarı
Diyafram Duvar Kağıthane 2 / İstanbul
Diyafram Duvar Kağıthane / İstanbul
Başka Bölüm
Yukarıda videoları bulunan şantiyelerimizin, herbiri farklı bölgelerde farklı zemin yapısına sahip alanlarda yapılmasına rağmen, standart istenen imalat sonuçları elde edilmiştir. Bu bizim istediğimiz bir kalite politikasıdır. link alanı olarak kullanılacak.
Biz bu projelerde daima aynı kaliteyi her bölgede sağlamak maksadıyla hizmet vermekteyiz.
Diyafram Duvar İmalatı ve Yöntemleri
Diyafram duvar uygulaması gelinlikle geniş ve derin kazılarda tercih edilmektedir ve genellikle sesiz ve çok az yada hiç titreşim olmadığı için kalabalık şehir alanlarında daha çok tercih edilmektedir.
Genişlikleri genellikle 500mm ve 1500mm arasında değişmektedir. Derinliği ise yaklaşık 25 metre‘ye kadar ulaşmaktadır. Diyafram duvarlı çok sert, güçlü ve maddi olarak uygun olmasından dolayı derin yapılarda istinat duvarı görevi görmesi için en uygun çözümdür.
Diyafram Duvar Yapım Prosedür
Kazı çalışmaları öncelikle mekanik grep ’in bir paletli vinç tarafından zemine indirilip hafriyat almasıyla başlar. Grep’in genişliği genellikle 500mm ve 1500mm arasında değişmektedir ve derinliği ise yaklaşık 25 metreye kadar ulaşmaktadır
Diyafram duvarın panelleri genellikle 2.8m ve 7m arasında değişmektedir. Kazı çalışları devam etiği esnada çökme ihtimalini önlemek için destek amaçlı sıvı materyal sondaj deliğine dökülmektedir.
Bu sıvı destekleyici materyalin adi bentonittir. Sondaj çalışmaları bitikten sonra demir donatısı sondaj deliğine yerleştirilir, ayni esnada başka bir pompa zemin seviyesine indirilir ve beton enjekte edilir. Betonitin ve betonun karışmaması için başka bir pompa bontoniti yukarıdan emmeye başlar ve tekrardan tanka yollar.
Diyafram Duvar Uygulama Alanları
Diyafram duvar uygulaması bütün zemin koşularında uygulanabilir. Uygulandığı alanlar; metro istasyonları, çok katli yeraltı otoparkların, yol kavşaklarında ve yeraltı yaya alt geçitleri gibi alanlarda en çok tercih edilir.
Diyafram Duvar Türleri
Kullanılan yapı materyaller doğrultusunda diyafram duvarının farklı uygulama türleri bulunmaktadır. Bunlar: beton donatılı, plastik beton, beton bentonite slurry kuyu ve toprak doldurulmuş slurry kuyu.